Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Sveta krizma u našoj župi

Podjela sakramenta svete potvrde u našoj župi za učenike osnih razreda školske godine 2019./2020. (prošle školske godine) biti će u nedjelju, 27. rujna 2020. Sveta misa krizme biti će u 9 sati u katedrali. Svetu misu predvoditi će nadbiskup, mons. Dražen Kutleša, apostolski adminiatrator Porečke i Pulske Biskupije i koadjutor Splitsko – makarske nadbiskupije.  Molimo da na ovoj svetoj misi, zbog epidemioloških razloga, sudjeluju samo krizmanici, njihovi kumovi i najuža obitelj.

Susret za roditelje krizmanika prošle školske godine iz OŠ Poreč biti će u četvrtak nakon večernje svete mise koja počinje u 19,00 sati u katedrali, a za učenike OŠ Finida i talijanske OŠ u petak nakon večernje svete mise koja također počinje u 19,00 sati u katedrali. Zbog posebnih okolnosti održavanja krizme, molimo sve roditelje naših krizmanika koji žele da njihovo dijete primi svetu potvrdu u ovom terminu svakako sudjeluju na ovom susretu roditelja.

Napominjemo da je Stožer civilne zaštite Istarske županije kojeg je Biskupija konzultirala za održavanje krizmi zadržao sebi pravo da u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije uskrati suglasnost za održavanje krizmi u Biskupiji, pa tako i u našoj župi.