Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Susret čitača Porečkog dekanata i podjela službe služitelja riječi

Dragi čitači,

Papa Franjo 30. studenog 2019. uputio je Crkvi apostolsko pismo  Aperuit illis u kojem govori o važnosti Riječi Božje u životu vjernika i liturgiji i u kojem  ustanovljuje Nedjelja Božje riječi. Papa određuje da se ta nedjelja održava svake III. nedjelja kroz godinu. Prvi puta u Crkvi Nedjelja Božje riječi će se obilježiti u nedjelju, 26. siječnja 2020. U ovom apostolskom pismu, između ostalog, papa naglašava važnost navjestitelja – čitača – Božje riječi u liturgiji.

Potaknuti ovim papinim apostolskim pismom, srdačno Vam pozivamo na susrete čitača Porečkog dekanata koji će se održati u župnoj dvorani u Poreču:

  1. susret: u petak 13. prosinca 2019. s početkom u 19,00 sati i
  2. susret: u subotu 18. siječnja 2020. s početkom u 17,00 sati.

Na susretu će biti riječi o važnosti i ulozi čitača u liturgiji i o mogućnosti uspostave nove službi za čitače poput one izvanrednog djelitelja svete pričesti. Željeli bismo ovu službu povjeriti i Vama. Službu služitelja Božje riječi povjerit će kandidatima naš biskup mons. Dražen Kutleša, u subotu 25. siječnja 2020. dan u oči Nedjelje Božje riječi u katedrali u Poreču za vrijeme svete mise koja počinje u 18,00 sati.

Radi velike važnosti uloge navjestitelja (čitača) Božje riječi u liturgiji, pripreme i dogovora o obilježavanju Nedjelje Božje riječi i povjeravanja službe služitelja Božje Riječi i Vama, ljubazno Vas molim da dođete na ove susrete.

Koristimo i ovu prigodu i zahvaljujemo Vam za ulogu velikodušnog služenje Riječi Božje zajednici koja slavi otajstva zajedništva s uskrslim Gospodinom.

Radujemo se Vašem dolasku i srdačno pozdravljamo,

Župnici župa Porečkog dekanata