Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

  • Bazilika 1
  • Bazilika 2
  • Bazilika 3
  • Poreč
  • Vrata
: "Ja sam svjetlo svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života." - Ivan 8,12
: Neka ti srce bude posudica koju ćeš uvijek napuniti na izvoru Božje ljubavi! (sv. Katarina Sijenska)
: Ja sam vrata, govori Gospodin, tko kroz međe uđe, spasit će se; ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti. (Usp. Iv 10, 9)

sv. MauroBlagdan sv. Maura zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča započet će trodnevnom pripravom – trodnevnicom. Trodnevnicu u Bazilici će predvoditi svećenici porijeklom iz župe Poreč.

Prvi dan trodnevnice, u srijedu 18. studenog 2015., predvoditi će vlč. Vladimir Brizić, vice kancelar Biskupije, sa slijedećim programom:

17,00 sati - Pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed

17,30 sati - Krunica

18,00 sati - Sveta Misa i klanjanje pred Presvetim

Drugi dan trodnevnice, u četvrtak, 19. studeni 2015., predvoditi će vlč. Rikardo Lekaj, župnik u katedrali u Puli, sa slijedećim programom:

17,00 sati - Sveta ispovijed

17,30 sati - Krunica

18,00 sati - Sveta Misa i klanjanje pred Presvetim

Treći dan trodnevnice, u petak, 20. studeni 2015., predvoditi vlč. Luka Pranjić, župnik u Novigradu, sa slijedećim programom.

17,00 sati - Sveta ispovijed

17,30 sati - Molitva prve večernje

18,00 sati - Sveta Misa i klanjanje pred Presvetim

Prva Misa na sam blagdan sv. Maura, u subotu, 21. studenog 2015., biti će u Bazilici s početkom u 8,00 sati. Misu će predvoditi domaći župnik vlč. Milan Zgrablić.

Svečano euharistijsko slavlje predvodit će mons. Mate Uzinić, biskup dubrovački s početkom u 10,30 sati. Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovat će i biskupi riječke metropolije i svećenici Biskupije Porečke i Pulske. Nakon euharistijskog slavlja održat će se po obližnjim ulicama svečana procesija s relikvijama sv. Maura.

Večernju svečanu sv. Misu s početkom u 18,00 sati predvodit će mons. Dražen Kulteša, biskup. Po završetku misnog slavlja ovogodišnjim dobitnicima Biskupijskog priznanja dodijelit će se plakete.

Na svečanim misnim slavljima pjevat će katedralni zbor pod ravnanjem orguljaša g. Marka Ritoše.

U povodu blagdana sv. Maura, u nedjelju 22. studenog 2015., nakon sv. Mise duhovni koncert  održat će Mješoviti zbor Joakim Rakovac iz Poreča.

Copyright © Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - Katedrala Poreč - Sva prava pridržana.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.