Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Novi župni vikari

Dekretima biskupa porečkog i pulskog, mons. Dražena Kutleše, od 8. srpnja 2016. vlč. Mladen Pranjić razrješuje se službe župnog vikara u Poreču i šalje na daljnji studij pastorala u Rim, a mladomisnici, vlč. Matteo Baccani i vlč. Josip Mašina imenuju novim župnim vikarima u župi Uznesenja Marijina u Poreču i župi sv. Martina biskupa u Sv. Lovreču. Na nove službe trebaju nastupiti najkasnije do 31. kolovoza 2016.

Vlč. Matteo Baccani rođen je  25. srpnja 1985. u Firenzi. Nakon završetka srednje elektrotehničke škole osjetio je svećenički poziv i krenuo u misijsko sjemnište u Pulu. Misijsku praksu obavljao je u Srbiji i u Istri. 28. studeni 2015. zaređen je za službu đakona u pulskoj katedrali. Za svećenika je zaređen također u pulskoj kartedrali 11. lipnja 2016. Mladu Misu je slavio 12. lipnja 2016. u Sjemništu “Redemptoris Mater” u Puli.

 

Vlč. Josip Mašina rođen je u Zadru. Za svećenika je zaređen u dvadesetiosmoj godini života. Prije odlaska u sjemenište završio je Srednju tehničku školu u Zadru. Po završetku srednje škole bio je zaposlen u struci godinu dana. Nakon razmišljanja i molitve ulazi u Sjemenište “Redemptoris Mater” u Puli. Po završetku filozofije i teologije u trajanju od pet godina odlazi u trogodišnju misijsku i pastoralnu praksu u Makedoniju i Srbiju. U studenom mjesecu 2015. godine zaređen je za đakona Biskupije Porečke i Pulske u pulskoj katedrali. 11. lipnja 2016. također u pulskoj katedrali zaređen je za svećenika. Prvu svećeničku službu obavljat će u Poreču i Sv. Lovreču.