Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Križni put u Vrsaru – Ka sv. Andriji

Poštovani,

Ponajprije Vas pozdravljam i pozivam na sudjelovanje u pobožnosti Križnog puta na otvorenom u Vrsaru te Vas molim da o tome obavijestite i Vaše prijatelje.

U nedjelju, 18. ožujka, u Vrsaru će se održati Križni put „Ka Svetom Andriji“.  Križni put, ili put križa tradicionalna je pučka pobožnost koja se u katoličkoj Crkvi održava tijekom korizme, vremena priprave za najveći kršćanski blagdan, Uskrs. Molitveni hod križnoga puta „Ka Svetom Andriji“ u Vrsaru održava se u prirodi, poljskim putem koji vodi do obnovljene crkve Sv. Andrije apostola. Molitve križnog puta predvoditi će krizmanici župa i prisutni svećenici porečkog dekanata, pred postajama postavljenim na stabla uz stazu. Početak je predviđen u 15:45 okupljanjem na parkiralištu kod vrsarskog groblja, a zaključiti će se u 17,00 sati završnom meditacijom koju će izreći Vlč. Ivica Butković, župnik Funtane i Fuškulina.

Nakon toga uslijediti će  kratki glazbeno-meditativni program u izvedbi učenika glazbene škole iz Vrsara i župnoga zbora.

Zahvaljujem i s poštovanjem Vas pozdravljam!

Mr. Lino Zohil, župnik Župa sv. Martina

Gradska vrata 19

52450 Vrsar

Tel./fax.: 052 441 109

Mob.: 099 421 22 55

www.zupavrsar.com

e-mail: zupnik@zupavrsar.com

Vrsar, 13. ožujka 2018.