Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Krizmanici za tjelesno djelo milosrđa

Naši krizmanici sa svojim animatorima nastavljaju u Godini milosrđa djelovati u za tjelesna djela milosrđa: gladne nahraniti, žedne napojiti, golooga odjenuti…

Svoje ručne božićne radove stvorene u radionicama (razglednice, ukrase, simbole…) prodavali su i skupljali priloge za najsiromašnijeu župi. Protekle nedjelje skupili su 1.400,00 Kn. U njihovoj plemenitoj nakani nije ih priječilo niiti hladno nedjeljno jutro.

Za ova sredstva nabavit će se živežne namirnice i podijeliti najpotrebnijima u župi.

Zahvaljujemos vima koji im pomažu kako u njegovanju djela milosrđa u njihovim radionicama kao i onim akoji su za njihove radove izdvojili određena sredstva.

Nedjelja Caritasa obilježena humanitarnom akcijom Volonteri Caritasa naše župe zajedno sa pripravnicima za sakrament svete potvrde uspješno su realizirali dvije predbožićne radionice i ručno izradili božićne ukrase. Radove je bilo moguće izraditi zahvaljujući donaciji radnog pribora i materija knjižnice „Matea“ pa stoga veliko hvala gospodinu Alfredu Mendikoviću. Veliko hvala i budućim krizmanicima koji su sudjelovali na radionicama i odvojili svoje slobodno vrijeme znajući da svojim radom pomažu rad Caritasa župe. U nedjelju 13.12. obilježavajući Nedjelju Caritasa volonteri su za izrađene ukrase prikupljali donacije građana. Usprkos hladnoći u vremenu od 9,30 do 11,30 ispred crkve Gospe od Anđela i od 11,30 do 12,30 na ulazu Bazilike skupljeno je 1.485 kuna donacije za potrebe korisnika Caritasa. Radova je još preostalo pa će volonteri nastaviti skupljati priloge za ukrase na Porečkoj bajci u dvorani Veli Jože od utorka 15.12. do četvrtka 17.12. od 16,30 do 18,30 sati. Pozivamo vas da dođete i svojim prilogom pomognete bližnjima koji zbog raznih okolnosti žive u siromaštvu. Vrata milosrđa na našoj katedrali su otvorena. Ušli smo u Jubilarnu godinu milosrđa i neka nas stalno potiču na milosrđe Isusove riječi : “Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan” (Lk6,36) Svojim djelima ljubavi i milosrđa svjedočimo svoju želju da slijedimo Krista.