Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Doček mudraca

U srijedu 06. siječnja 2016., na svetkovinu Bogojavljenja – Sv. tri kralja, iza večernje sv. Mise, članovi Neokatekumenskog puta naše župe održali su predstavu za djecu, s prikazom jaslica. U ovoj interaktivnoj predstavi djeca su bila u središtu pozornosti, kao sudionici i kao promatrači.

Uz glazbenu pratnju kantora Zlatka Crnkovića (gitara), Eleonore Duka (flauta) i Anamarije Duka (violina) djeca su pjevala božićne pjesme i tako dočekala dolazak kraljeva i njihov poklon Novorođenom Kralju, malom Isusu. Kada su kraljevi darivali Isusa, darovali su i djeci pozornost, što su djeca iskoristila kako bi kraljevima uputili svoja pitanja, ono što njih zanima. Tako smo mogli čuti: Od kuda dolazite? Kako ste znali da se rodio Kralj židovski? Kako ste doputovali?. Ponekad su ostavili bez rijeci i kraljeve, ali takva su djeca, jednostavna i iskrena.

Cilj ove predstave je bio, oživjeti događaje Kristova rođenja kao katehezu u odgoju djece naše župe, naravno kroz pjesmu, ples i zajedništvo u slavljenju Gospodina.

Nevenka Kalac