Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Blagdanski domjenak s korisnicima Caritasa

Potaknuti željom da nitko ne bude sam i ne osjeća se usamljenim u ovo milosno vrijeme Božića volonteri Caritasa organizirali su na blagdan Sv. Stjepana,26. prosinca 2015. božićni domjenak za korisnike koji žive sami. Na domjenku uz desetak korisnika i desetak volontera prisustvovali su: župnik Milan Zgrablić, župni vikar Mladen Pranjić i đakoni Pablo Josue Rubio Barcia i Matteo Baccani.

Zajedničko druženje i blagovanje započeo je prigodnom riječi, molitvom i blagoslovom vlč. Milan Zgrablić. Za ukusan ručak pobrinuli su se domaćica župe gospođa Ana s toplom juhom i restoran Lartigiano sa istarskim specijalitetima. Blagdanski ugođaj upotpunile su božićnim pjesmama članice grupe Milost. Marijana i Martina iz Larive razveselile su sve svojim slatkim poklonom, ukusnom tortom. Vjerujemo da je u ovoj toploj ljudskoj gesti bio prisutan istinski duh Božića, duh ljubavi, poniznosti i milosrđa.

Živimo u jubilarnoj Godini milosrđa i Utjelovljena Riječ Božja pokazuje nam primjer i uči nas kako graditi most sa Bogom čineći tjelesna i duhovna djela milosrđa.