Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

22. susret župnih zborova

U nedjelju, 25. studenog 2017. održan je u Vrsaru, u crkvi Majke Božje od Mora susret župnih zborova Porečkog i Rovinjsko-kanfanarskog Dekanata.

Susret je započeo Euharistijskim klanjanjem koje je predvodio domaćin, vlč. mr. Lino Zohil, župnik Vrsara i Gradine. Smotrom je i ovog puta moderirao koordinator tog lijepog projekta, koji u Porečkoj i Pulskoj biskupiji redovito obilježava mjesec sv. Cecilije već 22 godine, član dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu preč. Rudi Koraca.

U pojedinačnim nastupima prvi se predstavio župni zbor porečke katedrale koji je, pod vodstvom Marija Eterovića, izveo popjevku iz Prigorja „Oj djetešce moje drago“, te pjesmu „Zapovijed vam novu dajem“. Župni zbor iz Funtane, pod ravnanjem dirigenta Zlatka Crnkovića, i uz orguljsku pratnju Mihaele Štifanić, izveo je molitvu „Ave Maria“ te pjesmu „Isuse Kralju“. Župni zbor sv. Vitala iz mjesta Rotošin Brig, pod vodstvom zborovođe Antonelle Picinić, otpjevao je pjesme „ Jer ti si predivan Bog” i „Jerihonske zidine“. Župni zbor iz Kanfanara pod dirigentskom palicom Melite Damjanić predstavio se s pjesmama „Isusu Kristu Kralju“ i „Samo Bog je ljubav moja“. Iz Bala, gdje je preč. Koraca nekada bio župnik, ove je godine stigla mala grupa od 5 pjevačica koje su uz instrumentalnu pratnju zborovođe Željka Dranadića otpjevale pjesme „Želim biti tvoj“ te „I belive in angels“ za koju su nagrađene posebnim pljeskom. Župni zbor iz Žbandaja predstavio se, pod ravnanjem zborovođe Maria Bilandžića, pjesmama „Ave verum“ i od Beethovena „Nebesa poju“. Župni zbor iz Nove Vasi nastupio je, pod dirigentskim vodstvom Mihaela Žipovskog, s pjesmama „Divan si“ i „Ave verum“. Pretposljednji su se predstavili pjevači Župnog zbora sv. Eufemije iz Rovinja koji su, zajedno sa zborovođom Irenom Tukrović, i orguljašicom Aleksandrom Golojkom, izveli pjesme „Ovaj kruh i ovo vino“ te crnačku duhovnu pjesmu „Bože moje što je jutro“. Posljednji su nastupili domaćini, vrsarski župni zbor, koji se pod ravnanjem s. Benite Antolović te uz orguljsku pratnju Suzane Uršić predstavio s pjesmama „Tisuću puta“ i „Darovi prepuni radosti“.

Na ovoj smotri zborova sudjelovalo je oko 170 pjevača.