Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

  • Bazilika 1
  • Bazilika 2
  • Bazilika 3
  • Poreč
  • Vrata
: "Ja sam svjetlo svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života." - Ivan 8,12
: Ja sam vrata, govori Gospodin, tko kroz međe uđe, spasit će se; ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti. (Usp. Iv 10, 9)
: Neka ti srce bude posudica koju ćeš uvijek napuniti na izvoru Božje ljubavi! (sv. Katarina Sijenska)

 

 

Papa Franjo u svom apostolskom pismu Aperuit illis piše: „… župnici će pronaći načina da Bibliju, ili neku biblijsku knjigu, razdijele čitavom vjerničkom zboru, kako bi se time jasno pokazalo koliko je važno nastaviti u svakodnevnom životu čitati Sveto pismo, temeljito ga proučavati i moliti uz njega, s posebnim referiranjem na lectio divina“ (AI 3).

U župi Uznesenja Marijina u Poreču već niz godina izvjesni broj vjernika rado se svakog tjedna okuplja i čita riječi Božje - liturgijske tekstove nadolazeće nedjelje – referirajući se upravo na lectio divina – kako to ističe i sam Sveti Otac. Na ovim susretima „lectio divina“ nastoji se slušati i temeljito proučavati Riječ Božja, uz nju se moli i po njoj se nadahnjuje i crpi snagu za svakodnevni kršćanski život. Čitajući Riječ Božju i moleći na osobiti način proživjeli smo Isusove riječi: „Nazivam vas prijateljima, jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga“ (Iv 15, 15) i, druge Isusove riječi: „Vi ste prijatelji moji ako činite ono što vam zapovijedam“ (Iv, 15, 14). Nakon što su završili trogodišnji liturgijski ciklus čitanja Božje riječi na način lectio divina, u subotu, 25. siječnja 2020., za vrijeme svečane svete mise koju je predvodio mons. dr. Dražen Kutleša, biskup, i povjerio službu služitelja Božje riječi 158. Čitača Porečkog dekanata,, 21 polaznik susreta lectio divina primio je plaketu o pridruživanju Prijateljima Riječi Božje.

 

 

Copyright © Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - Katedrala Poreč - Sva prava pridržana.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.