Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije
Katedrala Poreč

  • Bazilika 1
  • Bazilika 2
  • Bazilika 3
  • Poreč
  • Vrata
: Ja sam vrata, govori Gospodin, tko kroz međe uđe, spasit će se; ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti. (Usp. Iv 10, 9)
: Neka ti srce bude posudica koju ćeš uvijek napuniti na izvoru Božje ljubavi! (sv. Katarina Sijenska)
: "Ja sam svjetlo svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života." - Ivan 8,12

U srijedu 06. siječnja 2016., na svetkovinu Bogojavljenja - Sv. tri kralja, iza večernje sv. Mise, članovi Neokatekumenskog puta naše župe održali su predstavu za djecu, s prikazom jaslica. U ovoj interaktivnoj predstavi djeca su bila u središtu pozornosti, kao sudionici i kao promatrači.

Uz glazbenu pratnju kantora Zlatka Crnkovića (gitara), Eleonore Duka (flauta) i Anamarije Duka (violina) djeca su pjevala božićne pjesme i tako dočekala dolazak kraljeva i njihov poklon Novorođenom Kralju, malom Isusu. Kada su kraljevi darivali Isusa, darovali su i djeci pozornost, što su djeca iskoristila kako bi kraljevima uputili svoja pitanja, ono što njih zanima. Tako smo mogli čuti: Od kuda dolazite? Kako ste znali da se rodio Kralj židovski? Kako ste doputovali?. Ponekad su ostavili bez rijeci i kraljeve, ali takva su djeca, jednostavna i iskrena.

 

Cilj ove predstave je bio, oživjeti događaje Kristova rođenja kao katehezu u odgoju djece naše župe, naravno kroz pjesmu, ples i zajedništvo u slavljenju Gospodina.

Nevenka Kalac

Copyright © Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - Katedrala Poreč - Sva prava pridržana.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.